-  KEZELÉSEKRŐL >>>>>
- TANFOLYAMOKRÓL >>>>>
- VÉGZETT HALLGATÓINK ESETTANULMÁNYAI (NADA 5 PONT) >>>>>
 

III. Fülakupunktúrás Addiktológus Konferencia, 2015.03.07.

 
 • Nagyon szépen köszönöm ezt a konferenciát, volt néhány igazán érdekes előadás, jövőre is jövök! 
 • Örömömre szolgált, hogy részt vehettem ezen a rendkívül izgalmas és nagyon aktuális témára épülő kiváló szakmai konferencián, mely valoban szolgálta az előadóltól és az egymás eseteiből való tanulást, hogy általa még g nagyobb odaadással és tudással segithesssük a hozzánk fordulókat! Hálás köszönet érte!
 • A szakmai fejlődés kiváló lehetősége a konferencia. Az, hogy egymástól tanulhatunk és egymással megoszthatjuk a tapasztalatainkat, mindnyájunkat jobbá tesz.
 • Örömmel és tudásban gazdagodva tértem haza.Köszönjük.
 • Ajánlom minden érdeklődőnek a Konferenciát, nagyon sokat kaptam szakmai fejlődésemhez.
 • Koszonom hogy reszt vehettem! Szinvonalas remek konferencia volt!
 • Színvonalas volt az előkészület és szervezés,előadók felkészültek voltak. Ajánlom a kollegáknak.
 • A konferencián való részvételt ajánlom minden fülakupunktúra iránt érdeklődő, vagy e módszerrel dolgozó kollégának, mert az ismeretek bővítésének, elmélyítésének lehetősége mellett inspiráló hatása, és szakmai közösségteremtő ereje is van.
 • Köszönöm István a lehetőséget, hogy szakmailag jövendő kollega létemre/létünkre (úgyszintén szakamailag érdeklődő feleségemmel (audiológus) voltunk) részt vehettünk a konferencián. Megerősített az elhatározásunkban, hogy alapos tudással FÜA alkalmazásával segítsünk elsősorban családtagjaink esetleges egészségügyi problémáin, vagy ki tudja mit hoz a jövő. SZÉP HIVATÁS!
 • x
 • Örülök,hogy létezik ez a fórum, csak így tovább, mert a kutat nem akkor kell megásni,ha az ember szomjas. További szép sikereket kívánok.
 • Köszönöm szépen az igyekezetet, lelkesedést, erőfeszitést, nagyon tetszett, még több remek előadót, emeljük a lécet magasra minőséget illetően.Jövőre is szivesen jövök a konferenciára! Több reklámot neki!
 • KÖSZÖNÖM, HOGY RÉSZT VEHETTEM A SZAKMAI KONFERENCIÁN! MINDIG SZAKMAI FELTÖLTŐDÉSSEL ZÁRUL SZÁMOMRA SOKAT JELENT AZ ELŐADOK TAPASZTALATAIBÓL VALÓ TANULÁS, MELYET AZ ESETISMERTETÉSEK TESZNEK LEHETŐVÉ! GRATULÁLOK A SZERVEZÉSÉRT, ÉS A SZAKMAI LEBONYOLÍTÁSÉRT
 • AJÁNLOM MINDENKINEK AKI SZEREPET VÁLLAL ABBAN HOGY EGY KICSIT MÁSKÉPPEN ÁLLJUNK AZ EGÉSZSÉGES ÉLET ÉS A BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉRE TETT ERŐFESZÍTÉSEKHEZ.
 • Köszönöm hogy itt lehettem. Rendkívül színvonalas, érdekes, jól felépített
 • Kedves Jövendő Vendég! Ha színvonalas, információdús, érdekes előadásokra vágyik a komplementer gyógymódokról (azon belül főként a Fülakupunktúráról), ráadásul kreditpontokat is kap azért, hogy egy tartalmas napot eltölt olyan emberek társaságában, akik nagyon komolyan veszik a profi segítést, a megfelelő terápiás kapcsolatokat klienssel, kollégával, ne mulassza el ezt a Konferenciát! Ha nem akupunktőr, akkor is sokat tanulhat a kollégák szemléletmódjából, hozzáállásából, tapasztalataiból. Ha kolléga, akkor biztatjuk, hogy legközelebb ossza meg velünk tapasztalatait, közben gyakorolja magát a tudományos, üzleti prezentációban! MIndenkinek hasznára és örömére fog válni a részvétel akár így, akár úgy!
 • Mindenkinek ajánlom, hogy ismerje meg ezt a módszert
 • Hasznos, érdekes, meggyőző?
 • Akit komolyan érdekel a fülakupunktúra, az a Széchenyi-központban szerezze meg ismereteit!
 • Köszönöm a konferencia megszervezését, tudom sok egyeztetést, és időt igényel, de legalább minden flottul ment. Színvonalas helyszín, kedves szervezői fogadtatás. Több érdekes prezentáció.
 • Ezek az előadások pótolják, azt hogy a napi életbe mindenki titkolni igyekszik tudását,eseteit, itt egy egy kis információ áramlás van.
 • egyelőre nem írnék a vendégkönyvbe, viszont a változtatásnál az időbeosztást szerettem volna megemlíteni
 • Nagyon jól szoktam érezni magam, színvonalas környezetben érdekes újszerű megközelítések.


II. Fülakupunktúrás Addiktológus Konferencia, 2014.03.01.

Ajánlások:

1) Nagyon hasznos azoknak a szakembereknek, akik szakmai tapasztalatokról, kutatási eredményekről szeretnének többet hallani.
2) jó kezdeményezés a konferencia
3) Gratulálok, nagyon tetszett,
4) -
5) Nagyon színvonalas konferencián vehettem részt, köszönöm
6) ....
7) Jól szervezett Kongresszuson vehettünk részt.Az előadók nagyrésze felkészült volt és színvonalas előadást tartott.
Köszönet dr Széchenyi Istvánnak a szervezésért és a kivitelezésért.Ajánlom minden kollégának a legközelebbi kongresszuson való részvételt.
8) Széchényi doktornak és az egész stábnak köszönöm szépen a kitűnő szervezést!!!!
9) Minden FÜA-val foglalkozó gyakorlo szakember és érdeklődő számára ajánlható
10) Köszönöm a lehetőséget, amellyel a FÜA magyarországi létezését-működését hivatalos szakmai fórumon megélhettem.
11) Az előadás színvonalas és jól szervezett volt, tanulságos.
12) Köszönöm, hogy ott lehettem.
13) A komplementer medicina iránt érdeklődők számára jó szívvel ajánlom a fülakupunktúrás konferenciát.
14) Gratulálok! Csak így tovább!
15) Köszönöm, hogy részt vehettem a konferencián. Rendkívül színvonalas volt. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne úgy eltölteni egy napot, hogy amellett, hogy sokat tanul, még kikapcsolódik is.
16) Nem csak addiktológusoknak!!Minden gyógyítással foglalkozónak szeretettel ajánlom! És köszönöm!
17) Köszönöm a lehetőséget, sokat tanultam! További sok sikert kívánok a munkájukhoz!
18) Szívből ajánlom mindenkinek, akit egy kicsit is érdekelnek a komplementer medicina nyújtotta lehetőségek.
19) CSAK ÍGY TOVÁBB EZEN AZ ÚTON !!!!!
20) ajánlásom annyi lenne, hogy ezt a konferenciát minden évben meg kell tartani, és egyre szélesebb körre kiterjeszteni . Ismerjék meg az emberek ennek fontosságát
és gyógyitó eredményeit, annak érdekében, hogy minél kevesebb gyógyszert szedjenek az emberek, melyek tovább rontják szervezetük egészségét.

Egyben szeretném megköszönni ezt a magas színvonalú konferenciát,mely mint a helyszin, az ellátás és az előadók vonatkozásában értendő.
A konferencia megszervezéséért és lebonyolitásáért külön gratulálok Dr.Széchenyi Istvánnak és Antal Zsuzsannának. Nagyon jól éreztem magam, hasznos és értékes információkkal lettem gazdagabb. Köszönettel Fábián Márta

21) A rendezvénnyel maximálisan meg voltam elégedve!
22) Gratulálok! Végre egy alakulóban lévő, egységben az erő felé vivő vita, összefogás , megbeszélés, hogy a fülakupuntura megérdemelt helyére kerüljön .
23) Köszönöm, hogy részt vehettem a konferencián, és gratulálok a szervező munkához!
24) Akár negyedévente is részt vennék hasonló rendezvényeken
25) Ez volt itt az országban az ilyen jellegű második összejövetel,és most is látszik hogy egyre sikeresebb! Bizom benne hogy a következő is ilyen nagyszerűen fog sikerülni!
Köszönöm hogy itt lehettem!
26) Hálás vagyok, hogy ott lehettem, s közelebb kerülhettem a témákhoz.

Megismerhettem érdekes és értékes személyeket, felfogásokat. Valki dr. magával ragadó volt, Széchenyi dr. hozta a megszokott intelligens és magas színvonalat.
Köszönet érte.

27) Ajánlom mindenkinek ezt a rendezvényt, aki elhivatottságot érez a szakma iránt, és azoknak is, akiknek segítségre volna szükségük ahhoz, hogy gyógyuljanak, vagy szemléletet szeretnének váltani.
Köszönöm, hogy ott lehettem.
28) dd
29) Jól és megfelelően szervezett Konferencia !
30) A következőkben is szeretném, ha lehetőségem lenne részt venni az Önök által rendezett konferencián.
31) Összeségében jó volt, bár én egy kicsit többet vártam.
32) Köszönet az eladóknak a szervezőknek. Az Akadémia sok hasznos dolgot örökítsen át az utókornak.
33) Gratulálok a jó szervezéshez.
34) Gratulálok Dr Széchenyi Istvánnak aki összefogó szándékkal megálmodta és kivitelezte Antal Zsuzsannával együtt a II. Fülakupunktúrás Addiktológus Konferenciát.

A tavalyi konferenciához hasonlóan az idén megtartott is nagyon tanulságos és színvonalas előadások hallgatói lehettünk, kellemes szép környezetben.
Köszönöm a szervezőknek, előadóknak ezt a hasznos, információban gazdag napot.
Ezzel a rendezvénnyel immáron:a Hagyománya teremtődött a Fülakupunktúrás Addiktológiai Konferenciának.
Tisztelettel: Dégi Ibolya
35) Kellemes helyszín jó rendezés!
36) Jószívvel ajánlom e konferenciát a fülakupunktúrás addiktológia iránt érdeklődőknek, mivel biztos vagyok abban, hogy az előadások között mindenki talál a maga számára új vagy izgalmas témát, emellett találkozhat olyan elhivatott szakemberekkel, akik az ismeretek átadásán túl odaadásukkal előmozdítják e terápia hazai elismerését és széleskörű alkalmazását.


- I. Fülakupunktúrás Addiktológus Konferencia, 2013.03.23.

 
 • 1) Minden orvosnak és természetgyógyásznak ajánlanám,mert mindig mindenkinek tanulnia kellene ahhoz hogy a lehetőségei és a tudása szerint a legjobbat nyújtsa a betegnek!
 • 2) Köszönöm, hogy megrendezték remélem lesz folytatás,- hagyományt teremtenek- és azon is ott lehetek! Sok sikert kívánok a további munkához és jó egészséget! Szép volt Köszönöm!
 • 3) Sokat tanultam a konferencián, amit nagyon köszönök a jó előadóknak, kívánom hogy folytatódjon ez a remek kongresszus évről évre.:-) Gratulálok a színvonalas és kitűnő szervezésért Istvánnak és Zsuzsinak!
  Köszönettel: Vörös Szilvia

 • 4) Nagy szükség van az ilyen, szakmailag magas színvonalú konferenciákra. Csak így tovább!Gratulálok!

 • 5) Gratulálok az igazán igényes rendezvényhez.

 • 6) Gratulálok a szervezéshez. Végre elindult egy út, melyet tovább kell folytatni.Őszinte tiszteletem Dr. Széchenyi Istvánnak és Antal Zsuzsának a fáradhatatlan és önzetlen segítségnyújtásáért.

 • 7) Gratulálok!

 • 8) Örülök, hogy részt vettem a kongresszuson.Szükségesnek látom, hogy külön szervezetbe tömörüljenek, akik a gyakorlatban is alkalmazzák a FÜA-t.

 • 9) Kedves István! Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy szerveződik a FÜA ismereteinek bővítése, hogy talán kikerülhetnek azok, akik ezt nem a szakma szabályai szerint művelik. Sok sikert ennek megvalósításához. Köszönet a szervezőknek, akiket talán legközelebb közelebbről is megismerhetek.Nagyon jól éreztem magam, feltöltődtem. Remélem folytatódik ez a kezdeményezés. Szeretettel: Mádi Vera

 • 10) Köszönettel tartozom a szervezőknek, hogy részese lehettem az I.Fülakupunktúrás Addiktológus Konferenciának ahol felkészült előadóktól tanulhattam, ismereteimet bővíthettem, s tehettem mindezt szép és kellemes környezetben.Mindenképpen dicséretet érdemel Dr Széchenyi István, aki nagy szorgalommal magas szaktudásával segít a rászoruló embereken (prevencióban, gyógyításban, gondozásban), megosztja és továbbadja szaktudását, s teszi mindezt alázattal, szerényen, kitartóan. Gratulálok amiért jobbító, összefogó szándékkal megálmodta és kivitelezte az I. Fülakupunktúrás Addiktológus Konferenciát.Dicséret illeti Antal Zsuzsannát is aki odaadóan segített a kivitelezésben, szervezésben.Kitűnő és átgondolt minden apró részletre figyelve kedvünkben jártak a szervezők.Remélem az I. Konferenciát még nagyon sok követi!További sok sikert kívánok munkájukhoz!Hasznos volt számomra, és nagyon jól éreztem magam!Tisztelettel:Dégi Ibolya

 • 11) Tanulságos nap volt, remélhetően hamarosan ismét találkozunk !

 • 12) Fantasztikus volt a konferencia, hiánypótló rendezvény a szakmában! Minden elismerésem Dr. Széchenyi Istváné és Antal Zsuzsáé a szervezésért, lebonyolításért. Minden jól szervezett, zökkenőmentes és magas színvonalú volt! Remélem jövőre is lesz FÜA konferencia!!

 • 13) Fülakupunkturával foglalkozó szakemberek szakmai továbbképzésének szempontjából ajánlom a kongresszusi részvételt.

 • 14) Nagyon szeretném, ha lenne folytatása a Konferenciának.

 • 15) Nem vagyok szakértő a témában, de a konferencia előtt kicsit felkészültem, és úgy érzem, minimális kivétellel mindent megértettem. A program és a rendezvény lebonyolítása is tetszett.Örülök, hogy ott lehettem.Köszönöm.

 • 16) Jó kezdeményezésnek tartom, hogy a szakma összefogására bátorít a konferencia, rendkívül fontosnak tartom, hogy létre jöjjön valamiféle érdekképviselet.Ezt a szellemiséget maximálisan képviselve találtam, köszönöm.

 • 17) Csak igy tovább!

 • 18) Köszönjük , hogy " elindult " valami " a témában

 • 19) Számomra összességében egy nagyon jól megszervezett és érdekes és tanulságos előadás volt.Kivánok további sikereket a szervezőknek. Köszönöm hogy résztvehettem az előadáson. szivélyes üdvözlettel. Fábián Márta
 • 20) Kiváló szervezés Gratulálunk !!!
 • 21) Minden kedves szervezőnek köszönet a rengeteg munkáért, amivel ezt az igazán színvonalas napot előkészítették és a hallgatók számára különlegessé tették!

- KEZELÉSEKRŐL >>>>>

idézet a "Kiáltás" című újság 1994/22. számából "Csepp követ váj"

AKIKET SZINTE KICSERÉLTEK
A "Józan Élet Alapítvány" Cseppkő Klubjában - amelyet látássérülteknek hoztak létre - Széchenyi István pszichológus vezetésével a nyáron öthetes tréning keretében szenvedélybetegeket (alkoholistákat, dohányzókat stb.), látássérülteket, vakokat gyógyítottak. A program akupunktúrás kezelésből, relaxációból és imaginációból állt. A kezelések során neurotikus tünetek, alvászavarok rendeződtek, a látászavarok fokozatosan javultak, a lumbágóval vagy kézrándulással érkezett sportoló is gyógyultan távozhatott. Kiemelkedő eredménynek számít, hogy egy agydaganatműtéten átesett, látását két évvel ezelőtt teljesen elvesztett beteg a tér- és színlátását kezdte részben visszanyerni. A Cseppkő Klub elnöke, aki maga is orvos, tíz éve agyembólia következtében a látását elvesztette, s azóta teljesen vakon élt. A kezelések következtében látása javult fény - árnyék érzékelése, és csekély mértékben térlátása is visszatért. Egy zöldhályogos beteg látása is jelentősen javult. Esténként 15-20-an is jelentkeztek. Széchenyi István mindenkit nagy türelemmel és odaadással, szeretettel kezelt. Senkit nem küldött el,-pedig egész napi munka után este fél nyolckor kezdte a kezeléseket-mindenkivel egyénileg is foglalkozott, mindenkihez volt kedves szava, mosolya, simogatása. Nagyszerű hangulatban - közben halk zene szólt - folytak a kezelések öt héten át, az első két héten minden nap, után ritkítva. Amikor véget ért a tréning, mindenki nagyon sajnálta, s kérték Széchenyi Istvánt, ne hagyja el őket. Szerették volna meghosszabbítani ezt a rendkívüli eseményt, amely életük részévé vált. Ilyen még nem fordult elő, hogy vakok hasonló tréningen, térítés nélkül, ingyen vehettek volna részt. A jelenlevőknek nemcsak élményt adtak a foglalkozások, hanem a kezelőszemélyzet szerint is
"ezeket az embereket szinte kicserélték".
A Látássérültek Cseppkő Klubjának jelszava nem pusztába kiáltott szó: Gutta cavat lapidem, -Csepp követ váj."
Dr. Kádár Adrienn
Látássérült Cseppkő Klub orvos-elnöke
1094 Budapest, Tompa u. 10
 
 
______________________________
Ébredés a „Csipkerózsika-álomból”
Az 50 éves nő, aki három évvel korábban alkoholfogyasztás szövődményei miatt (Dg. Aethylizmus chr., Hepatopathia alcoholica, Bronchitis chr.)  elveszítette munkaképességét (le is százalékolták), hozzám kerülése idején már nem fogyasztott alkoholt, viszont a napi gyógyszeradagja  10-12 szem Andaxin, 3 tabl. Rudotel, 3 tabl. Noxyron, 3 tabl. Peritol, 3 tabl. Tisercinette volt.
Igen leromlott állapotban járt be az Addiktológiai Szakrendelőbe a gyógyszeradagját beszerezni. Elmondása szerint már negyedik éve három orvossal íratta ki a számára „szükséges” gyógyszereket (nyilvánvalóan egyetlen orvos sem írt volna fel receptre ilyen mennyiséget).
Az első alkalommal fülakupunktúrás akudetox kezelést és hagyományos (nem aktív, éber) hipnózist  együttesen alkalmaztam. (A hipnózissal a fokozott relaxált állapot elérése volt a cél.) Aznap 1 szem Andaxint vett be, és másnaptól gyógyszermentes volt. Nem jelentkeztek elvonási tünetek és a gyógyszerek iránti sóvárgás is elmaradt, sőt a korábban bennrekedt krízisből ugrásszerűen lépett ki.  Négy hét múlva kisegítőként munkát vállalt.
Az álomszerű  „Csipkerózsika” állapotot felváltotta az ébredés. Aktívvá, érdeklődővé változott, mintha kicserélték volna.
Budapest, 1994.
Dr. Széchenyi István
______________________________

" A dohányzás szenvedélyének rabságából kettős segítséggel sikerült szabadulnom, egyrészt az akupunktúrás tűk által kifejtett biológiai-fizikai hatás folytán, másrészt a kezelést adó személy, Széchenyi István által közvetített leki erő sugárzásával.
Köszönöm."
Dr. Bérdi Beatrix
ügyvéd
2004.augusztus
______________________________

"Betegségemre 1999. januárjában figyeltek fel az orvosok egy tüdőszűrés alkalmával. A jobb oldali tüdőmben a felső és középső lebenyben különböző méretű cisztás üregek voltak láthatóak. 1999. március második felében körházba kerültem, és három hétig kezeltek teljes jobb oldali tüdőgyulladással, tályogosodással. Ezt követően ismerkedtem meg az akupunktúrával, minek segítségével rövid időn belül ismét teljes értekű életet tudtam élni. Eleinte naponta jártam kezelésre, majd ezt követően elégnek bizonyult, ha három havonta egy emlékeztető kezelést kaptam. Egészen 2003.júniusáig rendszeresen jártam kezelésekre, de ez után saját felelőtlenségemből kifolyóan elhanyagoltam a kezeléseket. 2004. április első felében ismét begyulladtak a cisztáim, sőt el is tályogosodtak és megállapították, hogy az üregekben gomba található. Sőt, ezekhez társult még vérköpés, magas láz és erőteljes köhögés, mely hatására légmellet kaptam. Ezt követte 2 hónap "kisérletezés", mely a kórház falain belül történt. Napi 16 db infúzió/4*4, 12 db 0,2 dl; 9db vénás injekció /3*3/ és egy kisebb maréknyi gyógyszert kaptam, aminek eredménye, hogy az egész testemen vérvörös, viszkető kiütések jelentkeztek, és az eredmények mégis várattak magukra. Ezt követően minimális gyógyulás után felvetették a műtét lehetőségét, melyet minél hamarabb szerettek volna letudni. Ekkor jöttem el ebből a kórházból és felkerestem más orvosokat, professzorokat, de ők is a műtét mellett voksoltak. Így 2004. júniusában előjegyeztek augusztus 5-re mellkas műtétre, mely valószínűleg a jobb oldali tüdőm eltávolítását jelentette volna. Ekkor kezdtem újból akupunktúrás kezelésekre járni. Napi 2-szer kaptam kezelést reggel és este. Egy hónap után, kb. július közepén elmentem kontrollra és mellkas-felvétel alapján megállapították, hogy hatalmasat gyógyult a tüdőm, így ez után is augusztus 5-ig rendszeresen folytattam a kezeléseket. Mikor bementem műtétre megállapították, hogy a gyulladás teljes egészében a múlté, és a ciszták falai is nagy mértékben elvékonyodtak és ami a legfontosabb a gombának nyomát sem találták. Ekkor a főorvos úrnak elárultam, hogy akupunktúrás kezeléseket kaptam, amit ő mosolygással egyszerűen visszautasított, mondván, ne butáskodjam, mert a tüdőt nem lehet ily módon gyógyítani. Ő szerinte ez a szervezetemnek és a jó időnek tudható be. De nem is ez számít, hogy ő mit is gondol, hanem az, hogy teljes életet tudok élni, egészségesen, műtét nélkül, ami egy hatalmas dolog. Így a műtétet saját felelősségemre visszautasítottam és elhagytam a kórházat a műtét előtt egy nappal. A kezelésekre a mai napig is járok havi egy alkalommal. Kontroll felvételt 2005. januárjában készítettek, amin már ciszta falai alig voltak kivehetőek, éppen, mint egy évvel ezelőtt. Most 2005 április 08-át írunk és ismét 100%-os életet tudok élni, egészségesen. Így, utólag is köszönöm mindazon embereknek, akik végig mellettem álltak, segítettek, támogattak és erőt adtak.
Köszönöm."
Dajka István
főiskolai hallgató
2005. április 08
______________________________

"A Fülakupunktúra alkalmazása TBC-s alkoholbetegek kezelésében: beszámoló a fejlődés eredményeiről"
Paul Zmiewski, Ph.D. Dipl. Ac. (NCCA)
További információ az Egészségügyi Központunk vezetőjénél érhető el.
______________________________
Találkozásom a Fülakupunktúrával
Háziorvos vagyok, 25 éve dohányzom. A Széchenyi Egészségügyi Központban tanult orvos kolléganőm hívására próbáltam ki kliensként a fülakupunktúrát. - „ Majd én segítek leszokni „- volt a kulcsmondat. Mint nagyon sokan, én is feszült, túlhajtott vagyok. Az évek sora alatt problémáimat prompt megoldottam, nem igazán hagytam időt feldolgozásra. Így azok, ott belül gyűltek, raktározódtak. Az első két kezelésnél éreztem, hogy csökken a napi feszültség, pihentebb, lazább, vidámabb vagyok. A harmadik kezelésre a párommal mentem, szerencsémre péntek délután. Arra már nem emlékszem hányadik szúrás után, de megállíthatatlanul elkezdtek folyni a könnyeim és valami leírhatatlan gyengeség, apátia, nem tudom mi lett úrrá rajtam. Erre Rozika nyugodtan mondta a legyökerezett Páromnak, az Asszisztensének és nekem, hogy - „ Semmi baj, csak kihúztam a dugót ! „  Hazavezetni nem tudtam, olyan minden mindegy állapotban lefeküdtem és ájulásszerűen aludtam. Szombaton szintén és úgy  vasárnap délután kezdtem újra érezni, hogy újra élek, én ÉN  vagyok. Na ekkor döntöttem el, hogy ezt megtanulom és természetesen a Széchenyi Egészségügyi Központban tanulok.

Üllő, 2006. május 14.
 
Dr. Halasi Katalin, orvos

OKTATÁS

Tisztelt  Széchenyi  Egészségközpont!Kedves  István!

Még egyszer köszönöm a szinvonalas egészségügyi oktatást, és azt, hogy lehetőséget adtál a vizsgám letételére.
További sok sikeres tanulókat kívánok., és minden tanulónak ilyen Oktatót.

További szép Napot.

Kardos Szilvia
2010.november 30.


Kedves Egészségügyi Központ!

Mint távoktatásban végzett hallgató, szeretném a Természetgyógyász Alapmodul vizsgával való élményemet megosztani Önökkel! Véleményem szerint, amiket küldtek jegyzetet, ill. a teszteket, az bőségesen elég a vizsgához. Én azért olvastam még a dr. Hegyi Gabriella "Természetes gyógymodok Komplementer medicina" c. könyvét, mert sok helyen a teszteknél nem "csak" magolni szerettem volna, hanem jobban átlátni az adott témát. Természetesen még sok-sok más könyvet is lehetett volna olvasni, amit ajánlanak az ETI-nél, de véleményem szerint ez bőven elegendő. Természetesen ne hagyjuk ki a képzésen kapott tudást sem, mert én könnyebben jegyzek meg dolgokat, ha látom is, és ebben segítettek a képzésen látott ismeretterjesztő, oktató fimek!

Köszönöm mégegyszer a segítségüket, én a jövőben Önöket, ill. a központot fogom ajánlani, ha valaki ez irányban érdeklődne!


Dr. Csóra Antónia
pszichiáter rezidens

______________________________
"Fülakupunktúrás addiktológus képzés: Széchenyi Egészségügyi Központ
Gyakorló orvos és fülakupunktőr minőségben vettem részt a képzésen, az addiktológiai témában korábbról voltak ismereteim. A tanfolyam laikusok számára is érthető, rendszerbe szedett információt nyújt az érdeklődők számára, nemcsak az addiktológia, fülakupunktúra, hanem egyéb kapcsolódó témák (pszichoterápia, Hagyományos Kínai Orvoslás, lézer kezelés, stb.) terén is. Igen fontos és hasznos a tanfolyam gyakorlati része, mely során a résztvevők megtanulják a fülakupunktúrás szúrástechnikát, és ízelítőt kapnak a fülkezelés gondolatmenetéből. Nem utolsó sorban említem meg a tanfolyam baráti, családias jellegét, mely elsősorban az oktató érdeme.
A tanfolyam számomra igen hasznos volt, részben a fenti témák számomra új információtartalma ill. a jelentős gyakorlati hasznossága miatt."
Dr. Szabó Balázs
Bp. 2005.04.07.
______________________________

"Komoly elhatározással érkeztem a Széchenyi Egészségügyi Központ füladdiktológiai képzésére. A szakmai elhivatottságról és tudásról már természetgyógyász berkekben hallottam, ami a Széchenyi Egészségügyi Központ tanfolyamán tapasztalható. A baráti és kollegiális kapcsolat mellett olyan emberi, szakmai ismeretekre tettünk szert a képzés alatt, amelyek minden várakozásaimat felülmúlták. Egészen egyszerűen úgy tudom megfogalmazni az itt tapasztaltakat, hogy aki profi szeretne lenni a természetgyógyászat ezen ágában, feltétlenül itt kell elkezdenie és folytatnia.
Köszönöm, István."
Dr. Csire Attiláné
tanfolyam hallgató
______________________________
" Először is köszönöm, hogy részt vehettem a múlt hétvégén kezdődő fülakupunktúrás addiktológiai eljárások szakmai vizsgájára felkészítő képzésen! Szuper élmény volt számomra, és úgy érzem, "egy új világ nyílt meg számomra", főleg gyakorlati értelemben. Ami szokatlan, de annál jobb volt, az az, hogy 9:00-18:30-ig szinte nem fáradtam el. Rendszeresen járok képzésekre, de mindenhol az van, hogy már reggel kávéznom kell, hogy el ne aludjak... Szóval, izgalmas és frissítő élmény volt a hétvégi kurzus!"
Príbeli István
tanfolyam hallgató
2006.11.14.
______________________________

"Már sokan írtak nektek és mindenki az oktatás színvonaláról, hangulatáról, ezért én az életmódtáborról írok inkább. Végzett ismerőseim felkészítettek, hogy ne várjak túl sokat. Többnyire egy hetes aszkéta életmódról a napot hébe-hóba kitöltő előadásokról, programokról számoltak be. Itt egészen MÁS!! Az érdekes programok egész napunkat kitöltötték. Napi ötszöri étkezést biztosítottak igazán jó minőségű élelmiszerekből. A teljes programot gazdagsága miatt nem tudnám leírni, de összefoglalva elmondható, hogy a természetgyógyászat különböző ágaiba nyerhettünk betekintést a bioenergetikától a Bach virágterápián keresztül a Hagyományos Kínai Orvoslásig. Nem hiányzott a mozgások ismertetése sem (Jóga,Thaywon-do).  Azért  egy napirendet írnék, hogy el tudjátok képzelni. A reggeli után  egy csoportos meditációvalkezdtük a napot. A délelőtti program ez után következett. Az előadás szünetében mindig volt teázási/ folyadékfelvételi lehetőség. A délelőtti előadást követően közösen mentünk ebédelni. Az ebéd után folytatódott az előadás, vagy új előadó érkezett másik érdekes témával. A napot közös főzéssel, vagy az oktatónk által készített vacsora elfogyasztásával és nagy beszélgetésekkel zártuk.  Mindenkinek javasolni fogom, hogy az életmódtábort a Széchenyi Központ szervezésében töltsék el"
Dr. Kis Barbara
orvos, tanfolyam hallgató
2007.03.11.
______________________________
"A természetgyógyászat képzés módja nekem tetszett. Nem a könyvben  leírt anyagot kaptuk, hanem olyan videókat néztünk, amelyek  inkább szemléletmódot adtak. A filmek információi az önálló tanulás során köszöntek vissza, így az elsőre időpazarlásnak tűnhető filmezés nagyon is hasznos volt. Nekem tetszett, mert ezzel úgy éreztem becsülnek, nem gyereknek tartanak, akinek a szájába kell rágni mindent. Persze otthoni tanulásra szükség van.  Így végül 95,5 pontos sikeres vizsgát tettem, ahogy sokan mások is a csoportomból. Külön szeretném kihangsúlyozni az oktató figyelmességét, ahogy vizsga előtt személyesen bátorított minket.
Mindent köszönök: "
Dr. Kis Barbara
orvos
(volt tanfolyam hallgató)

Végzett hallgatóink  „csak a NADA 5 pont” kezeléssel elért eredményeiből:

 
Egészségügyben, kardiológia  ambulancián dolgozom.
A délutáni rendelés vége felé jártunk, amikor a szabadságon levő, 49 éves kolleganőnk bejött.
- Szia … Te itt?   Családdal vagy? – kérdeztem.
Meglepődtem, mert tudtam, hogy szabadságon van, s ilyenkor nem szokott bejönni.
- Hát csak beugrottam elköszönni, adok egy puszit, és már itt sem vagyok  – mondta zavartan nevetgélve, s közben egyik lábáról a másikra állt.
- Várj egy kicsit befejezem a munkám , s tudunk beszélgetni  -  mondtam.
Mire közölte, hogy nem várhat, mert dolga van. Mindenáron menni, menekülni akart. 
Láttam, s éreztem, a mosoly , a zavar mögött valami lappang.
Igyekeztem befejezni a munkám, s megkértem őt, hogy várjon, mert szeretném, ha segítene nekem valamit, és ezt meg kell beszélnünk.
Csakhamar tiszta lett előttem a szokatlan  viselkedése.
Krízisbe került, s kiutat csak az Életből való menekülésben látott.
Fáradt voltam már, de ez elillant, és az eddigi értetlenségem is, amikor feleszméltem, miről is van szó !
Elege van, nincs kiút, nem akar élni!
Mit tehetek? Tehetek-e valamit egyáltalán?  Kinek szólhatok? Szólhatok-e bárkinek? Gyógyszer… ?  Van-e rá időm?  Sürgősségi ellátás…? . mindez másodpercek alatt cikázott át az agyamon.
Csak  nem elengedni!   Így nem!  - zakatolt bennem.
Oktatóm jutott eszembe, jó lenne, ha most itt lenne mellettünk az ő megnyugtató modorával, s tudásával, hogy melyik pontot  kell szúrni. Igyekeztem visszaemlékezni a tőle tanultakra. Mivel idő nem volt rá, hogy felhívjam, a tanultak alapján az Akudetox 5 pontot szúrtam azután, hogy kolléganőmet sikerült elhívni hozzám, aki megengedte ,hogy megszúrjam a fülét, pedig pánikszerűen fél minden tűtől.
Beszélgettünk, s szegénykéből ömlött a panasz,  a kilátástalanság, s mondogatta, hogy mennie kell. A tűk betétele után nagyon rövid idővel már láttam a hatást: a merev izmok kiengedtek, a zavaros, pánikszerű félelem kezdett eltűnni a szeméből. Az arcmimikája összerendezettebb lett, a tekintete is tisztult.
Ezt mesélte már a tűk kivétele után:
- Amikor ide jöttem, nagyon rossz gondolataim voltak, feszült voltam, ideges. Nagyjából öt perccel a tű betétele után megkönnyebbülést éreztem, jól esett sírni, a látásom is jobb lett. A lefekvés, relaxálás után gondolataim rendeződtek.
Tudom, hogy fontos vagyok és szeretnek!

3 óra elteltével kísértem ki a buszhoz megnyugodva. Nem lett ugyan megoldva a problémája , de már látott más lehetőséget is (és képes volt megfogalmazni), mint az Élet feladását!
Másnap telefonon érdeklődtem, hogy érzi magát?
- Köszönöm, nagyon jól vagyok, megnyugodtam, s képzeld el, ma még egy szál cigarettát sem szívtam el, pedig napi két dobozzal szoktam! Nem kívánom. Köszönöm, hogy segítettél.
Nem ismerte a fülakupunktúrát, nem is hallott  korábban róla.
Két hét múlva elmesélte, hogy minden fontosat meg tudott beszélni a férjével, és a három évtizedes házasságuk ismét olyan lett, mint a kezdetben volt.

Budapest,2008-08-12
Dr. D. I. fülakupunktúrás addiktológus
______________________________
„(L)enni vagy nem (l)enni ?”
Krízis 28 évesen
A fiatal nő egy éve élt együtt a barátjával, aki nem akarta, hogy dolgozzon, ezért a hölgy megszüntette a munkaviszonyát. Első terhessége a közelmúltban spontán megszakadt, majd kb. 2. hónapja a kapcsolata is megromlott a partnerével. Lakása nincs.
Az eddig is vékony lány rövid idő alatt több kilót fogyott. Saját bevallása szerint depresszióba esett. Öt héten át hetente kétszer kapott akudetox kezelést.
Megszűnt a kiszolgáltatottság-érzése, munkát talált Ausztriában, albérletet keres, tervezi az életét!
Ambiciózus, kiegyensúlyozott, nem utolsósorban visszatért az étvágya, amitől két kilót hízott is azóta.”
Budapest, 2006.
______________________________
A selyemkendőjében (nem a hajában ) volt az ereje…
Az 54 éves nő férje hirtelen-váratlan elhunyt.
A vállalkozó férj volt a családfenntartó, a nő takarítónőként dolgozott. Fiuk akkor a harmadévet járta az egyetemen. A vállalkozást nem tudták tovább vinni, felszámolták. A gyász mellett megélhetési gondokkal küzdöttek; a hölgy kilátástalannak látta a jövőjét. Alig evett, fogyott, sírni elmondása szerint „nem tudott, nem volt ideje a gyásszal foglalkozni”. Nyugtatót és kedélyjavítót írtak neki, de lehangoltsága ellenére sem szívesen szedte.
Akudetox kezelést kezdtem nála. Az első kezelés során megnyugvást érzett, otthon pedig sírás tört rá, ami megkönnyebbülést hozott. A második kezelés után már kihagyta a nyugtatót, ismét sírt. A következő kezelések eredményeként a gyógyszereket teljesen elhagyta (szakorvosi beleegyezéssel), az étvágya visszatért, fogyása megállt. Még néha szokott sírni, de ez felszabadító érzéssel jár. Aki mostanában látja, egy vidám, mosolygós nőt lát.
Volt egy selyemkendője, amelyet mindig (még kánikulában is) a nyaka köré tekert, ha elment otthonról, mert biztonságérzettel töltötte el. A kezelések óta nem hordja. ..
Látja a megoldásokat, vannak céljai, a megélhetési gondjait igyekszik megoldani.
Budapest, 2008. 04.30.
Kapitány Andrea
fülakupunktúrás addiktológus
______________________________
A férjemet 2007. március 15-én veszítettem el, egy váratlan és nagy kiterjedésű agyvérzés következtében. Az eltelt idő során a hiánya és a hétköznapi problémák általában változó módon, hullámszerűen okoztak rossz napokat. Rám tört a lehangoltság, a kedvetlenség, a sírás – sose tudhattam, éppen mi váltja ki. Azt sem tudhattam előre, hogy ez az állapot napokig vagy hetekig tart-e. Az egyik ilyen napon (éppen természetgyógyász tanfolyamon ültem) az oktatóm - látva rossz állapotomat - felajánlotta, hogy megszúrja a fülem akupunktúrás pontjait. Nagyon rövid időn belül jelentős változást éltem meg. Elmúlt a lehangoltságom, nagyon jól éreztem magam. Este hazaérve nem lehetett kibillenteni a nyugalmamból, sőt szívesen teljesítettem lányom kívánságát, vigyem el vásárolni (reggel még nem volt tervbe véve). Óriási nyugalom volt bennem. Általában igen későn szoktam lefeküdni aludni, de most éjfél előtt, aludtam el.  Az egész éjszakát nyugodtan, ébredések nélkül töltöttem. Még másnap reggel is olyan nyugalom volt bennem, hogy még a bosszantóan rosszul vezető autósok sem billentettek ki nyugalmamból, mint máskor: nem dudáltam, nem előztem meg őket.
Dr. Horváthné Benkovits Zsófia 
Budapest, 2007.
______________________________
Nincs kiút?
 
Egy ismerősöm arra kért, hogy segítsek a barátnőjén, aki 135 kg, súlyos depresszióban szenved, munkanélküli, 5 gyerek édesanyja, a férje már kétszer kísérelt meg öngyilkosságot. A térde, és a bokája is nagyon fáj, nem tud aludni és teljesen feladta, hogy kiutat találjon a problémáiból.
Elkezdtem kezelni a AKUDETOX 5 ponttal. Már a tizenkettedik kezelésen van túl. Fogyott 13 kg-ot, tud aludni, már nem látja kilátástalannak az életét, állásinterjún volt, kevésbé fájnak az izületei. Újra tud mosolyogni, megváltozott az életminősége.
Nagyon messziről utazik más naponta két órát azért, hogy kezelni tudjam, de boldogan jön, pedig 122 kg-val még mindig nem egyszerű mozogni. Azt mondja, nagyon örül, hogy „minden célja megvalósítható közelségbe került.”
2007. szeptember
Brünnerné Tarnóczy Klára
fülakupunktúrás addiktológus
______________________________
45 éves vezető beosztású férfi keresett meg.
Panaszai a következők voltak: 5 hónapja taró mindkét oldali mélyhangú fülzúgás, mely az esti, éjszakai órákban fokozódik illetve az alvásban, pihenésben is zavarja. Sokszor fel is ébred emiatt. Már sok orvosnál volt emiatt.
Kivizsgálása a protokollnak megfelelően megtörtént, szervi elváltozást nem találtak, panaszát pszichés eredetűnek véleményezték.Értágítós kezelést, szükség szerint nyugtató ill. altatószer használatát javasoltak neki.
Ezen szerek huzamosabb használatától ódzkodik. Megpróbáltuk a NADA 5 pont szúrását. Már az  első héten panaszai lényegesen enyhültek,nem ébredt fel a fülzúgására, a 3. héttől pedig arról számolt be, hogy csak akkor veszi észre a zúgást, ha nagyon arra koncentrál. A panaszai a 8. héten szűntek meg teljesen. Azóta is jár heti egyszer kezelésre.
Esetem leírásával arra hívnám fel a kollégáim figyelmét, hogy az oly nehezen befolyásolható betegségnél is, mint a tinnitus, egyes esetekben pozitív eredményeket kaphatunk a NADA 5 pont  kezelésével.
Dr. Barta Ildikó
orvos
______________________________
 
Dr. Horváth Balázsné
természetgyógyász
 
"Széchenyi Egészségügyi Központban tanultam a fülakupunktúrás addiktológiát. Jelentkeztem a képzésre, de nem hittem benne, s ezt el is mondtam a tanítómesteremnek . Meglepődtem, hogy nem sértődött meg, hanem higgadt hangon a következőt mondta. „Hinni Istenben kell, ezt pedig jól kell csinálni, az eredmény ezután már jön magától. Amennyiben mégsem, akkor ne a módszerben keresd a hibát, hanem magadban.” -mondta ezeket a szavakat olyan szeretettel és alázattal, nem volt más teendőm: elfogadtam, és ezt követően tettem a dolgomat.
Köszönöm neked István.
Most beszámolok neked két páciensemről, akiknél tanításaid, útmutatásosaid szerint  tettem a dolgomat, természetesen nem a nyugati orvostudomány terápiái helyett, nem alternatív módon, hanem komplementer kezelésként!
Elsőnek egy nőbeteg: P. Károlyné 56 éves, 172 cm, és 137 kg.
Betegségei:  Végtagmegtartó műtét  1987.

Izomzat rosszindulatú daganata 1987.
Állandó puffadások a hasban, epebántalmak, görcsök.
Vizeletcsöpögés
Cukorbetegség ( 2-es típus) 1990.
Cerebrovasculáris inzultus 1993-ban
Hypertonia
Bal femorális izomzatának egy részét eltávolították a rosszindulatú daganat miatt. Fájdalmai nem szűntek, állandó fájdalomcsillapítón, nyugtatón és altatón élt. 1998- ban eltávolították az alsó végtag nagyujját érdaganat miatt. Ekkor már megállapították, amennyiben tovább romlik az állapota, a második ujját is amputálni fogják. Rövidesen érzéketlenné vált a második ujj, és olyan fájdalom kísérte, hogy éjszakákat nem tudott aludni ezért az érdaganata miatt előjegyezték műtétre, melyre a beteg nem ment el. Cerebrovasculáris inzultusa miatt a betegnek beszédzavarai vannak. Kevés szóval próbál kommunikálni, de az is nehezen megy a dadogása miatt.18 éve alszik altatóval, szed nyugtatót és sok-sok fájdalomcsillapítót.
Felajánlottam számára a Széchenyi Egészségügyi Központban tanult NADA protokolt. Meglepő volt az eredmény. Első kezelés után már mondta, hogy altató nélkül aludt, és nyugtatót sem vett be. A fájdalomcsillapítóját is elfelejtette bevenni, mert elaludt, és csak reggel ébresztették a cukorbetegsége miatt, a gyógyszerét be kellett vennie. Negyedik kezelést követően elmondása szerint nem folyik be a vizelete. Tizedik kezelésnél ment onkológiai kontrollra, ahol szóba jött a lábujjának eltávolítása az érdaganat miatt, kontrollvizsgálatot végző Proffesszor Úr megdöbbenve állt az eset előtt, mert nem tapintotta a daganatot. Ezt az esetet megmutatta a medikáknak is, valamint rögzítésre került a beteg terápiás lapjára, „ miszerint az érdaganat visszafejlődése valószínűsíthetően az akupunktúrás kezelésnek tudható be.” Ezzel párhuzamosan visszatért az élet az amputálásra váró lábujjba. Has térfogata a kezelés alatt több mint 15 cm-rel csökkent, puffadása, epebántalma megszűnt. Pozitívum még, hogy a beteg dadogása lényegesen csökkent, és sokkal több szót használ. Csaknem folyékonyan beszél.

Másodszor egy férfibeteg: B. Károly 50 éves, 125 kg, és 165 cm.
Betegségei:  Cukorbetegség ( 2-es típus)
Magas vérnyomás
Toxicus májártalom
Alvási zavarok ( dispnoe )
Mindkét alsó végtag teljes érzéketlensége
A Nitrokémia vegyi üzemében dolgozott évtizedeken keresztül mérgező anyagok között.Cukorbetegsége miatt teljesen érzéketlenné vált mindkét alsó végtagja.  Nem volt sem melegérzet a lábában, sem pedig hidegérzet. Azt sem érezte, hogy van a lábán lábbeli, vagy nincsen. Nem érezte lába alatt a talajt, ezért a lakáson kívül nem járt, mert bizonytalan volt a járása, s több alkalommal volt emiatt balesete.
Felajánlottam számára is a NADA fülakupunktúrás protokolt. Második kezelés után nyugodt volt az alvása., jobb volt a közérzete. A hatodik kezelést követően azzal fogadott, érzi a lábával, hogy jön be az ajtó alatt a hideg, és tud cipőt húzni a lábára, és érzi is, hogy rajta van. Ezután már ő hívta a feleségét sétálni. Nyolcadik kezelés után a feleség azzal fogadott, idézem: „ Képzelje el, hogy a férjem mikor jöttem haza a munkából, táncolt a konyhában, és úgy „belémszerelmesedett”, hogy már nem bírom”. Közben a hasi térfogata folyamatosan csökkent, széklete rendeződött.
______________________________
Két esettanulmány, mely személyes tapasztalatom a NADA 5 pont pozitív hatásairól.

1. nyolcvan éves férfi, örökösen mérgelődő, az élet örömeit el nem ismerő, mindig a múltban élő, panaszkodó típus. Szer- függőségektől mentes... magas vérnyomása, állandó füllzúgás, érelmeszesedés, memóriazavarok, végtagok fájdalma miatt keresett meg. NADA 5 pontos kezelést alkalmazva, heti két alkalommal 1-1- órás kezelés, valamint állandó-tartós tűk segítségével a következő változásokról számolt be:
-nyugodtan átalussza az éjszakát, -hangulata egyre jobb, -életkedve visszatért, -végtagjaiban kezdi érezni a pozitív változást, -csökken a fülzúgása, családtagjai beszámoltak arról, hogy modora és hozzáállása kedves és érdeklődő lett, amit eddig soha nem tapasztaltak.
2. tizenkét éves fiú, fogyni szeretne. Táplálkozási szokásai átlagosak, azonban, esténként falási kényszer lesz rajta úrrá . Ezen szeretett volna változtatni, és megkeresett édesanyjával együtt. Az első NADA 5 pontos kezelés után már arról számolt be, hogy sokkal kiegyensúlyozottab, nyugodtabb, időben elalszik, és reggel vidáman ébred. A negyedik kezelés után örömmel újságolta, hogy egy számmal kisebb farmernadrágot vettek. A fülébe ültetett tűk, osztálytársai figyelmét is felkeltették, nekik is feltűnt, hogy Ricsi összeszedettebb, és a tanulmányi eredményei is javultak. Múlt alkalommal elmesélte, hogy egyáltalán nincs már evési kényszere, nagyon jól érzi magát a bőrében, az iskola orvos, akihez kötelező vizsgálatra ment, felfedezte a fülében a tűket, és ezt mondta: Akupunktúra? Az nagyon jó!

Garbac Ildikó
______________________________
"Szeretném megosztani az örömöt, amit az alábbi két
páciensemnél alkalmazott NADA-protokollal sikerült elérni.

Cs.E. 54 éves nőbeteg már csaknem 20 éve szedett különböző nyugtatókat. Az utóbbi években egymást követő családi tragédiák után csak több antidepresszívum  és feszültségoldó gyógyszer mellett volt  relatív egyensúlyban, altatóval aludt. A projektorientált személyiségű  E.  érdekes feladatot kapott.  A munka egész napját kitöltötte, a napi  rutinfeladatait elhanyagolta, csak a munkájával tudott foglalkozni. Az altató mellé szedett nyugtatóval  sem tudott négy öránál többet aludni, mert a feladat eszébe jutott és csak azzal tudott foglalkozni.. Reggel kimerültem ült a számítógép elé dolgozni. A két hétig tartó álmatlan éjszakák és feszült nappalok után  a NADA 5 pont megszúrását követően teljesen megnyugodott. Az éjszaka jól aludt. A feszültség érzése csak 2-3 nap múlva tért vissza, ekkor kérte az újabb kezelést. Az egész napos számítógépes munka utáni szemkönnyzése megszűnt , szemkáprázása csökkent.. Kiszámítható stresszhelyzetek előtt azóta is rendszeresen kéri kezelését.
T. F. 49 éves férfinél lázas állapotot követő kivizsgálás után  egyik  veséjében tyúktojásnyi, a másikban több, kisebb követ találtak. A kő mérete miatt mielőbbi műtétet javasoltak. F.-et a műtétet megelőző kivizsgálások  türelmetlenné tették.A kezelést nyugtatás céljából kezdtük meg. Valóban  megnyugodott, de a szúrás után vizeletében apró homokszemcséket is látott. A rendkívül nagy méretű kő miatt   végül többhetes tervezés, számos konzílium előzte meg a műtétet. A bizonytalanságtól F. egyre bizalmatlanabbá, feszültté vált. Egy héttel a tervezett műtét előtt másnaponta szúrtam az 5 pontot. F. korábban nehezen szánta rá magát bármilyen egészségével kapcsolatos beavatkozásra, de az akupunktúrás kezelést ő kérte. A műtét végül a várakozásokkal ellentétben együlésben elvégezhető volt, és szövődménymentesen zajlott.
Nem biztos, hogy jól át tudtam adni, hogy ezek milyen csodálatos esetek , de ezeknek az embereknek egészen biztos, hogy  ha nem is megváltást, de nagyon sokat jelentettek a kezelések. Köszönöm, hogy megtanítottál, hogy hogyan tudok egyszerűen segíteni."
Dr. Kis Barbara
orvos

______________________________
"Őszike idén lesz ötven éves, energikus, kisebb egészségügyi problémákkal és 28 kg súlyfelesleggel küszködő értelmiségi hölgy. A NADA protokoll 5 pontjának alkalmazásával (hetente egyszer kap állandó tűket) és ésszerűsített táplálkozással az első 12 nap alatt fogyott 4 kg-ot, majd a második hét végére 5,5 kg-ot. Otthonra 30 perces, naponta végzendő jógagyakorlatsort állítottam össze. Fogyását a környezete is észrevette és szóvá tette, ezt követően szárnyakat kapott és már kis megingások sincsenek.
Nagymama 78 éves, nagyon jó karban és egészségben lévő hölgy, aki térde fájdalmával keresett meg. Heti két alkalommal találkozunk, ekkor a NADA protokoll 5 pontját alkalmazom. Gyakorlatilag az első kezelés eredményes volt, de kértem, hogy fogyasszon kevesebb állati fehérjét. A harmadik találkozásunkra már fájdalom-mentesen érkezett, de a biztonság kedvéért megállapodtunk, hogy még kétszer jön, heti egy-egy alkalommal.
Ludwig 56 éves, seborrheával (elsősorban a nazális redőben, de a hallójárat is érintett volt), fejbőr-korpával keresett meg, Hetente alkalmazzuk a NADA protokoll 5 pontját, illetve kértem az állati fehérje, a tej és tejtermékek csökkentését. Negyedik találkozásunkra arca, füle tünetmentes, a hajas fejbőr is jelentősen javult (direkt fekete zakóban érkezett!). Bár eredendően szkeptikus, kezdi hinni, hogy meggyógyulhat."

B. R.
______________________________
- 63 éves hölgy (édesanyám) ez év áprilisában epehólyag eltávolításon esett át. A műtétet követően, bár a műtéti terület gyorsan és szépen gyógyult, mindfen étkezés után hasi dyscomfort érzés maradt vissza, kis mennyiségű étel elfogyasztása után már teltségérzés, hányinger, émelygés jelentkezett, mely miatt nem tudott kellő mennyiségű ételt elfogyasztani, így folyamatosan fogyott. A NADA 5 pont beszúrását követően néhány órával ezek a panaszok teljesen megszüntek, jóízüen tudott étkezni, ami nagy örömet okozott számára hetek óta tartó elégtelen táplálkozását követően. Már amennyiben eszébe jutott, hogy itt az evés ideje. Úgyanis mintegy "mellékhatásként" teljesen megszünt az éhségérzete. Tartós tűi 1 hét után kerültek ki a füléből (ezidő alatt végig tudatosan kellett figyelni arra, hogy rendszeresen étkezzen, mivel éhes nem volt, az elfogyasztott étel azonban nem okozott panaszokat). Ezt követően azonnal visszatért az éhségérzete, a hasi panaszok azonban nem jelentkeztek a továbbiakban, valamennyiünk nagy örömére.
- 42 éves hölgy ismerősöm azzal a kéréssel fordult hozzám, segítsek számára, mivel az utóbbi hónapokban lehangoltnak, feszültnek érzi magát, önbizalomhiánnyal küzd, ezt alakja, néhány felesleges kiló is erősíti. Évekkel korábban, magánéleti krízis időszakában átélt már mély depressziót, emiatt többféle gyógyszert, antidepresszánt, nyugtatót írtak fel számára, melyből az előirtnál gyakran többet vett be, elmondása szerint gyógyszerfüggővé vált, melyről csak nagyon nehezen tudott lemondani. Évek óta nem szed gyógyszert és jelenleg sem szeretne gyógyszerhez nyúlni. A fülakupunktúrát ajánlottam számára, melyet készséggel elfogadott. A NADA 5 pont beszúrását követően , már kb 1 órával jelezte, hogy furcsán megkönnyebbültnek érzi magát, nem szorong a másnapi feladati miatt. A hölgy egy virágüzletet vezet és komoly gondot okozott számára beosztottjainak irányítása, inkább megcsinált helyettük mindent, minthogy határozott utasításokat adjon. A kezelés hatására szorongása megszünt, felszbadaultnak és magabiztosnak érezte magát, új munkamegosztást dolgozott ki, melyet a beosztottjai elé vitt és azt be is vezették. Éhségérzete szintén csökkent, így sikerült néhány felesleges kilótól is megszabadulni.

Ez a két eset is jelzi a NADA pontok széles terápiás felhasználási lehetőségét és komoly sikerélményt okozott számomra, örömet a pácienseimnek egyaránt.

Köszönöm , hogy lehetővé tetted számomra az akupunktúra alapjainak elsajátítását, ami úgy tűnik remekül kiegészíti orvosi munkámat új terápiás eszközt adva számomra.

Dr. Pölös Krisztina
ideggyógyász

Vezetői tréningek / közérzetjavító programok

„Mit nyújthat?
Multinacionális cégnél dolgozom immár 12 éve, ahol rendszeresen részt veszek különféle tréningen. Ezek több napon át, napi kb. 7-8 órában tartanak. Bizony a nap végére a hallgatóság nagy része igen csak fáradt.
Mivel, úgy gondolom, hogy van összehasonlítási alapom a tréning elvégzésének eredményeként, nagyobb terhelhetőséget tapasztaltam. Az egyébként fárasztó nap végén sokkal frissebb  voltam,  mint más esetben, vagyis az intenzív  szellemi megterhelés sokkal kevésbé volt fárasztó.”

Dr. Kárász Anikó
fogorvos

 

Széchenyi Egészségközpont Természetgyógyász Akadémiája

Ne maradjon le semmiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

captcha 

Természetgyógyász Akadémia

Kérdése van, bizonytalan? Kérdezzen bátran!

 • Hot line: +36 30 243-3932

Kövess minket

Ott vagyunk a FaceBook-on is! Olvassa információinkat!