Természetgyógyászati Alapismeretek

 Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/005705

A természetgyógyászati ágazatban szakképzettségre pályázók számára kötelezően előírt az Egészségügyi- és a Természetgyógyászati alaptanfolyam és vizsga, valamint az Életmódtábor sikeres teljesítése. A Természegyógyász Alapmodul tanfolyam keretében a hallgatók vizsga-orientált képzést kapnak.

OKTATÁS FORMÁJA: E-LEARNING

 tgytav1

3/2024 csop - indul június 10-én, most 10% előbeiratkozási kedvezménnyel ( május 31-ig!)

2/2024 csop - csatlakozni lehetséges: május 13-ig

1/2024n csop normál  - csatlakozni lehetséges: június 10-ig

A távoktatás (e-learning) rugalmas képzési forma, bárhonnan hozzáférhet az elektronikusan biztosított anyagokhoz. A tanulás intenzitása személyre szabható, Ön hétvégén vagy akár hétköznap, nappal vagy éjszaka tanulhat, ahogyan ideje engedi. Amennyiben Ön később csatlakozik, egyszerre több tananyaghoz kap hozzáférési lehetőséget. Az pedig folyamatosan visszacsatolást adnak a tudás szintjéről. a legmodernebb technológiát figyelembe véve készült el, így kiváló minőségben tekinthetjük meg az ott elhelyezett anyagokat monitoron, mobiltelefonon vagy tableten is.

Az Egészségügyi és a Természetgyógyász Alapismeretek tanfolyamot együtt ( párhuzamosan) is lehet végezni - 

Oktatócsomagunk tartalmaz:

- " Távoktatás Portál" online ( Moodle) felület 7/24 ( a hét bármley napján és órájában) elérhetőséggel, akár mobiltelefonról is.

Online Interaktív Tesztekkel™ az önellenőrzéshez (demo) a legfrissebb vizsgatételekkel!

- választott csomagtól függően nyomtatott Természetgyógyász Alapismeretek tankönyvet (15.000 Ft értékben) - nem elérhető

- választott csomagtól függően VisAud Relax - Vizuális- Audió-Relaxációs kiegészítőt ( péda itt>) - a könnyebb tanulásért!

- Elméleti elektronikus csomag (jegyzet - nyomtatható)

- Videófelvételekkel, összefoglalókkal (hazai és nemzetközi) segítjük a tananyag megértését, vizualizációját, a  tudás elsajátítását

- konzultációt (személyesen vagy elektronikusan - igény szerint)

+ Ajándék: 10.000 Ft értékű, saját élményű MeriDiM® meridián-diagnosztikai állapotfelmérés és kezelés* ( * igénybe vehető Extra csomag esetén -  a konzultációs napon vagy bármely előre egyeztetett időpontban) 

Tandíj

indul 3/2024

 • Alap : 69.000 Ft   helyett most 62.000 Ft - 10% előbeiratkozási kedvezménnyel május 31-ig.
 • Profi VisAud Relax* - Vizuális-Audió-Relaxációs és kreatív kvíz kiegészítő) 109.000 Ft   helyett most 99.000 FT - 10% előbeiratkozási kedvezménnyel május 31-ig.

Online jelentkezem

 2/2024 - csatlakozni lehetséges

 • Alap : 69.000 Ft 
 • Profi ( VisAud Relax* - Vizuális-Audió-Relaxációs és kreatív kvíz kiegészítő) 109.000 Ft  

Online csatlakozom 2/2024 

(a tandíj elektronikus tanulási csomagot igen, nyomtatott tankönyvet nem tartalmaz)

1/2024 - csatlakozni lehetséges

 • Alap  (nyomtatott tankönyv nélkül)  : 69.000 Ft
 • Profi ( VisAud Relax* - Vizuális-Audió-Relaxációs és kreatív kvíz kiegészítő) 109.000 Ft 

Online csatlakozom 1/2024 normál

  * az Extra és Profi csomag esetén  tartalmazza a  Dr. Tamasi :Természetgyógyász Alapismeretek c. OKFŐ által kiadott hivatalos tankönyvet 15.000 Ft értékben (* 4/2022- csoporttól kezdődőe nem elérhető)

* Az VisAud Relax Georgi Lozanov agykutató professzor módszerének bizonyos elemeit követi, amelyet az idegennyelv tanulásban a mai napig használnak. Az így elkészített tananyag hangfeldolgozásban, relaxáció zenével kombináltan, ismétlésszerűen, képileg segítve könnyíti meg annak a mélymemóriába való beépülését.

Miben segít ez a különleges módszer? Ugye ismerős az, hogy egyik nap megtanultál 10-20 tételt/vizsgatesztet, másnapra nem igazán emlékszel rá? A következő nap újabb és újabb tételek ( tesztek) jönnek, ahol méginkább nehezedik a visszaemlékezés. Memorizálás nem könnyű feladat, ugyanakkor a sikeres vizsga elengedhetetlen feltétele. Egyedileg, a természetgyógyászok vizsgájára összeállított tanulási módszer a tananyagot hangfeldolgozásban, relaxáció zenével kombináltan, ismétlésszerűen, képileg segítve könnyíti meg annak a mélymemóriába való beépülését.
- Vizuális: mert látod-
Audió: mert hallgatod 
- Relaxációs: Mert bizonyos időközönként, relaxációs zenei aláfestéssel hallgatod a tesztanyagot, ismétlésszerűen. Relaxált állapotban az agyunk befogadóképessége megsokszorozódik!
   

 

Tanfolyam tematikája:

 • Bevezetés a Természetgyógyászatba (I.)
 • Tradicionális keleti gyógyító rendszerek és népi orvoslás (II.)
 • Alapmódszerek a természetgyógyászatban (III.)
 • Újabbkori természetgyógyászati rendszerek és módszerek (IV.)
 • Állapotfelmérő módszerek a természetgyógyászatban (V.)
 • Természetgyógyászati klinikum (VI.)

 * A tanfolyam tematikája megfelel a természetgyógyászati vizsgákról szóló jogszabályi követelményeknek * (lásd rendelet)

 

Ütemezés

Az alábbi ütemezés szerint tesszük elérhetővé a tananyagot:

 

 Modulok 1/2024 norm  2/2024  3/2024 (új, 10% kedvezmény!
 TGY I. jan 15 ápr 8 június 10
 TGY II. febr 12 ápr 29 július1
 TGY III. márc 11. május 20 július 22
TGY IV ápr 15. június 10* augusztus 12
TGY V. május 13.* július 1 szeptember 2
TGY VI. június 17 július 15 szeptember 30
Életmódtábor:

március 19-23 vagy

május 26-30.

május 26-30. október
Vizsgára jelentkezés: 2024 július 31. 2024 július 31. 2024. november 5-ig
OKFŐ állami vizsga** 2024 október 2024 október 2025. február

 ** A tanfolyam elvégzését követően a feltüntetett időpontoktól eltérő, későbbi időpontban is jelentkezhet vizsgára. A feltüntetett időpontok a legkorábbi lehetőséget jelentik.

Személyes konzultáció előre egyeztetett időpontban lehetséges. Általánosan, előre megszervezett konzultációs napot nem tartunk, a vizsga tesztalapú, erre felkészülni a tananyag részét képező tesztkérdésekből lehet, semmilyen plusz előnyt nem jelent a hallgatók számára. 

 *: Eddig az időpontig lehet csatlakozni

 

Vizsgára jelentkezés:

Választott ütemezésnek megfelelően ( a fenti táblázat szerint)

   Kérem, ne feledkezzen meg arról, hogy Természetgyógyász Alapmodul vizsgára csak teljesített 5 napos Életmódtábor igazolással lehet jelentkezni. Így érdemes az Életmódtábort úgy tervezni, hogy a vizsgára való jelentkezés emiatt ne csússzon. Érdemes figyelni az időpontokat és előre tervezni: további információ itt

 A tananyagot elektronikus jegyzet formájában biztosítjuk a Hallgatóinknak, az ellenőrző teszteket a fenti ütemezésnek megfelelően tesszük elérhetővé. 

* A elektronikus tananyagok 1 évig vagy ezen belül a vizsga időpontjáig állnak a hallgatók rendelkezésére ( díj ellenében hosszabbítható 2x fél évre).

 

 

Fizetési módok:

- Utalással

- Bankfiókban ( készpénzbefizetés számlára)

Vezető oktató:

Dr. Széchenyi István, pszichológus-akupunktőr ; CV>>   nemzetközileg elismert szaktekintély, hazai és külföldi kongresszusok, tanfolyamok meghívott előadója, szakkönyvek szerzője, az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet Fülakupunktúrás addiktológus vizsgaelnöki és vizsgabizottság volt tagja, szakértője, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Komplementer Medicina Tanszék: A Hagyományos Kínai Orvoslás és kapcsolt technikái elmélete és gyakorlata – egyetemi akkreditált tanfolyam szakorvosoknak" felkért oktatója ( fülakupunktúra), a MESZK Természetgyógyászati Országos Szakmai Tagozat Tanácsadó Testületének tagja, a Tisztán Akupunktúrás Országos Egyesület alapítója, elnöke.

 

Online Interaktív Teszt bemutató ( természetgyógyász alapmodul)

Kattintson ide a Youtube-on való megtekintéshez 

Javaslatok a tanuláshoz. Olvassa el a tankönyv első fejezetét majd a tesztkérdéseket és a rá adott válaszokat. A következő lépésben olvassa el a feltett kérdést és próbáljon meg rá válaszolni. Írja le válaszait, így lehetősége van tudását gyorsan ellenőrizni.

 

A természetgyógyász modul követelményeinek teljesítéséhez szükséges 5 napos saját élményű életmódtáborban való részvétel.

 

01 domonyprogramÉLETMÓDTÁBORUNKRÓL BŐVEBBEN tovább>>>>>>*


MODULVIZSGA
írásban, Budapesten az Állami Egészségügyi és Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság (korábban ETI-GYEMSZI).
__
A MODULVIZSGA
 
A természetgyógyászatról szóló 11/1997.(V.28.) NM rendelet értelmében minden természetgyógyásznak vizsgát kell tenni.
Helyszín Országos Kórház Főigazgatóság ( Budapest, Horánszky utca 15)
 
A vizsga egy 100 pontértékű feladatlap kitöltéséből áll. A feladatlap tartalmaz 10 pont értékben kizáró jellegű kérdéseket is. Megfelelt, ha a feladatlapot legalább 71+1 pontra teljesíti, valamint a feladatlapban szereplő kizáró kérdések legalább ötvenegy százalékát is jól megoldja. A sikeres modulvizsgáról "Igazolványt" kap a vizsgázó.
A modulvizsgára a jelentkezés a "Jelentkezési lap vizsgára" c. nyomtatvány kitöltésével történik, melyhez csatolni kell az természetgyógyászati alapismeretek képzésről szóló "Adatlap" eredeti példányát, az érettségi bizonyítvány fénymásolatát, egy db közepes méretű saját névre megcímzett válaszborítékot, valamint a befizetett vizsgadíjról szóló csekk feladóvevényének másolatát. Felhívjuk figyelmét, hogy csak az érettségi bizonyítvány fénymásolatát áll módunkban elfogadni. A szak rovatban kérjük feltüntetni: "Tgy. modul".

Széchenyi Egészségközpont Természetgyógyász Akadémiája

Ne maradjon le semmiről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

captcha 

Természetgyógyász Akadémia

Kérdése van, bizonytalan? Kérdezzen bátran!

 • Hot line: +36 30 243-3932

Kövess minket

Ott vagyunk a FaceBook-on is! Olvassa információinkat!